Haber

Sudan’daki Türk vatandaşları yarın tahliye edilecek

Hartum’daki Türkiye Büyükelçiliği, ordu ile Hızlı Destek Güçleri (HDK) adlı paramiliter grup arasında çıkan çatışmalar nedeniyle yarın ülkeye dönmek isteyen Türk vatandaşlarının tahliye edileceğini duyurdu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Sudan genelinde devam eden çatışmalar ışığında yapılan güvenlik değerlendirmeleri sonucunda özellikle çatışma bölgelerinde bulunan vatandaşlarımızın karayolu ile ülkemize tahliyesine karar verilmiştir. yarın üçüncü bir ülke (23 Nisan Pazar)”.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Tahliye edilecek vatandaşlarımızın 22 ile 24 saat arasında sürmesi beklenen yolculuğa uygun rahat ayakkabı ve kıyafet tercih etmeleri, pasaport ve kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. su ve yiyecek dahil 8 kilograma kadar el bagajı olarak.”

Vatandaşların buluşma ve hareket noktası olarak kayıtlı iki merkezin belirlendiği belirtilen açıklamada, “1. Sıra: Rotana, Al Salaam Hotel (Kalkış Saati: 06.00), 2. Sıra: Nur Camii, Kafuri (Kalkış Saati: 06:30), 3. Sıra: Wad Civil (Kalkış Saati: 07:30) Bu aşamada tahliye edilmek isteyen vatandaşlarımızın belirtilen saatlerde toplanma noktalarında hazır bulunmaları ve yakından takip etmeleri önemle duyurulur. Büyükelçiliğimizin Whatsapp grupları ve sosyal medya hesapları. (HABER MERKEZİ)

ihsangazihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu